lördag 14 juni 2008

Här är den nya, förbättrade versionen av kortfilmen BRUNO K. ÖIJER SOM ODENNu har jag lagt ut en ny, förbättrad version av kortfilmen BRUNO K. ÖIJER SOM ODEN. Finns att se här.

Jag lade igår ut en sämre version, med småfel här och där. Nu är de felen korrigerade, och bilden är större.

För övrigt fick jag ett mail förra veckan om att detaljerna kring Bruno K. Öijers höstturné skulle komma denna vecka, men nu är ju veckan snart över, så vi får vänta ytterligare.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Snygg video du lagt upp, intressant berättad med de förklarande texterna och diktklippen. Hoppas blir fler musikvideos framöver också.

Per Erik sa...

Tack för det! Och apropå tack så skickade jag nyss ett mail med tack för nyhetsbrevet du skickade.

Jag tipsade om Oden-filmen på ett asatroforum igår, tänkte att jag skulle sprida Öijer till dem på det viset. Fick en kommentar om att filmen var "flummig". Men många som inte är Öijerfans tycker kanske att Öijer överhuvudtaget är flummig, men det är ju deras problem.

Hur som helst har jag aldrig varit intresserad av asatro eller fornnordisk mytologi tidigare, men när jag läste i en intervju med Öijer att "Hängd" innehåller en referens till Odens träd (Öijer nämnde detta helt kort, i förbigående) blev jag intresserad, och så lånade jag några böcker i ämnet och skrev ihop ett litet manus. Filmen är något långsam, men det kan ju vara bra att få vila lite, några minuter, emellanåt, i vår tids rus.

Unknown sa...

Flummig? Skum kommentar från asatroende får man väl säga. Tycker snarare att den är skönt mystisk.
Men visst är det kul att snöa in på lite nya spår som man inte varit inne på tidigare. Det var likadant med min sommarkrönika där jag snubblade över Aleister Crowley och kabbala. Får se om jag orkar sätta mig in i filosofin också.

Per Erik sa...

Det var ju intressant det där, om "Livets träd" inom Kabbalamystiken. Anknyter ju till Black Elk, The Tree of Life, En Gång Blommade Trädet, osv. "Dödens träd" har jag dock aldrig hört talas om. Öijer har inte heller talat om dödens träd, vad jag vet, däremot skrev han under 80-talet på en "Dödens bok", som delvis utgick från den egyptiska dödsboken. Eller om det var den tibetanska. Nej, den egyptiska, tror jag.