fredag 4 april 2008

Om nödvändigheten av en Bruno K. Öijer-sajt & blogg

Bruno K. Öijer har alltid varit mer än bara poet. Han är en av få svenska poeter som når ut till människor utanför poesikretsarna. Öijer har ofta stått på scen, med eller utan band, och varit både rock & roll-artist och shaman i samma gestalt.

Öijer har flera gånger liknat sig själv vid Hermes, från den grekiska mytologin. Hermes var vägvisare till dödsriket, men också lyrans, språkets och skriftens uppfinnare. Hermes var även tjuvarnas gud, och de vägfarandes. I tidningen Svensk Bokhandel, nr 17 2001, fick Bruno K. Öijer frågan: "Om du inte blivit poet, vad skulle du ha gjort med ditt liv?" Öijer svarade: "Varit bankrånare, fängelsekund."



Det ligger i linje med Öijers gränsöverskridande konstnärskap att försöka etablera en riktig (multimedia-)sajt tillägnad honom. Därför skapade jag BrunoK.se i slutet av februari 2008. På den här syskonsajten, brunokblogg.blogspot.com, kommer jag att skriva om hemsidan, dess uppdateringar, samt presentera ytterligare material, tankar & nyheter som har med Sveriges största poet att göra.

Inga kommentarer: