söndag 21 december 2008

Horace Engdahl läser Svart Som Silver / 18 000 ex sålda / SvD-recension av fredagens föreställning

Med anledning av att Horace Engdahl meddelar att han avgår från jobbet som Svenska Akademiens ständige sekreterare intervjuas han i Svenska Dagbladet (den 20 december 2008). På frågan "Senaste bokinköpet" svarar Engdahl: "Svart som silver av Bruno K. Öijer." (Länk här.)

I Trelleborgs Allehanda skriver kulturskribenten Bengt Eriksson att Svart Som Silver nu sålts i 18 000 exemplar. Det är den senaste siffran. (Artikeln publicerades igår, den 20 december.) (Länk här.)

Ikväll ska jag se årets sista Bruno K. Öijer-föreställning, på Södra Teatern i Stockholm. Imorgon skriver jag en rapport. Här har Erik Laquist på Svenska Dagbladet skrivit en bra recension av fredagens Öijer-föreställning på Södra Teatern: "Folklig Öijer vågar prata allvar".

2 kommentarer:

mats sa...

Har sett tre föreställningar med Bruno bla ett Stockholmsgig.Till skillnad från vissa andra så blev jag mest imponerad av Gävle framträdandet där Bruno fick slita till sig succe.
Stockholms giget blev mer som att slå in en straffspark.
Därför skulle det vara fantastiskt om det kunde bli en Norrlands turne från Sundsvall och uppåt.

Per Erik sa...

Ja, jag förstår vad du menar med "straffspark", och att han fick slita sig till succé i Gävle (och på vissa andra orter, har jag fått höra). Men jag tycker ändå att det känns ännu bättre när publiken är riktigt hängiven, även om jag personligen är en stillsam person som sitter tyst. Jag tycker också att det är kul att de filmade just föreställningen den 23 november (på Södra Teatern, alltså), som var den mest dundrande, så att säga.