tisdag 16 september 2008

SVT rättar sitt misstag angående Öijer-hemsidan

Nu har SVT publicerat en rättelse angående det felaktiga påståendet som man gjorde i gårdagens sändning av Kulturnyheterna. Finns att läsa här:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27170&a=1248154&lid=puff_1248175&lpos=lasMer

SVT/Kulturnyheterna ska göra en dementi i kvällens program också, i SVT1 kl. 19:00.

3 kommentarer:

digitalfarm sa...

Tänkte bara höra om det är nån som vet: Enligt intervjun som publicerades i olika tidningar står det att Bruno arbetar natt, har alltid gjort. Syftar det på ett arbete han har vid sidan av poesin/performance-artisteriet eller syftar det på konstnärsskapet? Jag har nämligen läst i en essäbok om Bruno att han är en av få poeter som försörjer sig på skrivandet/artisteriet.

Per Erik sa...

Nej, Öijer har inget arbete vid sidan av skrivandet. Det har han väl inte haft sen 70-talet. I en intervju från 1978 berättar Öijer att det under 70-talet var väldigt svårt för honom att livnära sig på att skriva poesi, rent ekonomiskt. Då fick han ta tillfälliga jobb, men rätt snart fick han olika typer av stipendium från Författarfonden, "författarlön" därifrån, och sedermera statlig inkomstgaranti från Konstnärsnämnden.

Jag har skrivit en artikel om det som finns att läsa här:
http://brunok.se/priser.htm

När Öijer säger att han arbetar natt menar han alltså att det är då han skriver. Lyssna även till detta radioklipp från 1999, där han talar om att han aldrig skriver dagtid:
http://brunok.se/3aldrigdagen.mp3

digitalfarm sa...

Tack för det uttömmande svaret!