onsdag 14 maj 2008

Bruno K. Öijers humoristiska sida

Bruno K. Öijer är ingen gravallvarlig människa. Han är en man med humor. Här är några exempel på hur Öijers humoristiska sida tar sig uttryck i några intervjuer.

Intervju 24 september 1995:

Öijer: Då kör vi. Har du bandspelare?
Reportern: Ja. Kan du se om lampan lyser, att bandet rullar?
Öijer: Det är två lampor som lyser. Det ser ju jävligt tryggt ut. En som säger att det är OK, en annan att det inte är OK. (Skrattar.)

Intervju 8 mars 1996:
Reportern: [...] ibland spricker [Öijer] upp i ett torrt, hastigt skratt. T.ex. när jag delger honom en särskilt befängd textrad från ett av årets Melodifestivalbidrag.
- Låter som en klassiker, säger han muntert.

Intervju oktober 2001:
Reportern: Vi går ut genom hotellfoajén, förbi den larmande puben.
- Vad firar dom där inne? Att planeten finns kvar kanske, säger Bruno K. Öijer och drar snett på munnen.

Lyssna också på denna ljudfil från en intervju i Sveriges Radio, Lyrikmagasinet, 1999: Höger-klicka här och välj "Spara mål som..."

Reportern: Det här priset som du har fått, hur påverkar det dig? Är det att tappa dig på näring?
Öijer: En ros är en ros är en ros, sa Gertrude Stein. Ett pris är bara ett pris. I said that. (Skrattar.)

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det är kanske lätt att få intrycket att han är gravallvarlig för jämnan eftersom man inte sett så mycket av de humoristiska sidorna. Tror nog han garvar loss en del och kollar hockey-VM med öl och snacks och längtar till fotbolls-EM. :-)

Per Erik sa...

Tror du verkligen han kollar på hockey-VM? Det tror jag inte. Då hoppas och tror jag snarare att han är fotbollsintresserad. Författare som Ernst Brunner och Marcus Birro - bland andra - har ett stort fotbollsintresse. Men egentligen tror jag inte Öijer har det minsta intresse av sport överhuvudtaget, förutom trav då (läs intervjun på denna sida: http://brunok.se/giljotin.htm).

Jag har för mig att jag läste nånstans att Öijer inte deltog i fotbollsmatcherna under skoltidens raster. Vet inte var jag läste det. Kanske minns jag fel. Personligen ser jag dock fram emot EM väldigt mycket.

Unknown sa...

Hehe, varför inte? Faktum är att jag vill minnas nån intervju med honom för inte så himla länge sen (kan ha varit DN) om beatnik-poeterna så har jag för mig att han sa han var mer intresserad av att kolla World Cup i hockey än att läsa dem igen.

Anonym sa...

En människa utan humor har inte insett var hon befinner sig.