tisdag 22 april 2008

Steg Bakom Mej - Bruno K. Öijer på Orionteatern 1996Den här bilden är egentligen svartvit, den är tagen från en TV-inspelning av Bruno K. Öijers framträdande på Orionteatern i Stockholm våren 1996. Jag har färglagt filmen/bilden och lagt upp diktframförandet på YouTube, med bakgrundsmusik som jag producerat. Dikten är alltså "Steg Bakom Mej". Länk här. (Finns också på BrunoK.se.)

Den här musikvideon är en ny version, med bättre bild- och ljudkvalité än den som tidigare funnits online. Dock förstör YouTube-konverteringen bilden något, då filmfilen är digital, inte analog, vilket ger klarare bild, men andra defekter tillkommer tyvärr vid komprimering (filstorleksförminskning).

11 kommentarer:

Unknown sa...

Läckert musikpålägg! Var på en av Brunos Orion-uppläsningar. Kompet hade passat perfekt där :-)

Per Erik sa...

Tackar! Kul att höra. Var det på 90-talet du såg Bruno på Orionteatern, eller 2000-talet? Av någon outgrundlig anledning missade jag hans "Norrlandsturné" 2002, då han bl.a. var i Gävle. Katastrof att jag missade det. Var det du som lade in en länk till BrunoK.se på www.rysarnytt.se? Cool sajt, förresten, med Horror Haiku och allt. :)

Unknown sa...

Jepp, såg Orion-föreställningen på 90-talet. Såg även HG5-föreställningen (Hälsingegatan 5 i Stockholm). Suveräna uppläsningar båda två. Synd att du missade hans Norrlands-turné.
Jo, det är jag som är ansvarig för sajten. Tack för berömmet, försöker skriva lite haiku ibland, gärna horror haiku. Om du är intresserad kan du gå in och kolla på Gunnar "Leatherface" Hansens hemsida, där finns det lite horror haikus som han och jag skrivit: www.gunnarhansen.com

Per Erik sa...

Okej, häftigt! Horror haikus, som en egen "genre", har jag inte stött på förut, men det är ju genialt. När jag har arbetat som lärare i svenska har jag ibland "tvingat" eleverna att skriva haikudikter. Det triggar fantasin. Gunnar Hansen är ju med i filmen Mosquito (med Ron Asheton) och jag har faktiskt "snott" ca 20 sekunder från den filmen till musikvideon som jag gjort till "Ishjärtat". 17 sek in i musikvideon ser man ett hus som brinner - det är taget från Mosquito. Du har sett både musikvideon och Mosquito, eller?

Unknown sa...

Hehe, Mosquito har jag faktiskt hemma i dvd-hyllan. Minns när Gunnar hittar en motorsåg i huset och levererar filmens bästa replik om att det var 20 år sen sist. Måste kolla Ishjärtat igen. Är det du som är bakom all musik till videorna?
Gillar haikuformen även om stavelsereglerna ställer till det. Men det är säkert en bra diktform att använda som uppgift för elever.
Det finns annars en intervju med Hansen på sajten som jag gjorde i höstas när han gästade Science fiction-mässan i Älvsjö.

Unknown sa...

Nu såg jag det brinnande huset :-)
Har för mig att Gunnar fortfarande är kvar med motorsågen i källaren och slåss mot mosquitos i den scenen. Jäkligt läckra videos du gjort.

Per Erik sa...

Ja, det är jag som har gjort all musik, förutom ett par låtar, som min bror har hittat på. Vi spelar in hemma via datorn. Det är lågbudget, punkmentaliteten. Och sen har jag satt ihop musikvideor, och materialet till videorna har jag delvis tagit från gamla skräckfilmer, t.ex. Nosferatu, från 1922.
Du/ni har verkligen en fullmatad hemsida. Var på sajten finns din interjvu med Hansen?
Tackar för den positiva kritiken om musikvideorna. "Ishjärtat" är väl den som jag har lyckats bäst med. Andra musikvideor som innehåller rysarscener är, bl.a.,
"1:st Poem For Mathilde" och "Han Ville Ha Dej Så Intensivt". Men det handlar om väldigt okända filmer i dessa fall. I den senare blir tjejen/kvinnan typ uppäten av de här otäcka typerna i mataffären. Jag tyckte det passade ihop med frasen "Han Ville Ha Dej Så Intensivt..." :)

Unknown sa...

Coolt med zombietema till dikten, hade inte sett den videon. Vilken film är det? (borde jag kanske veta)
Tycker skräckfilmstemat funknar riktigt bra ihop med dikterna. Befruktar varandra.
Det där Mathilde-klippet, är det en sekvens från en spelfilm?

Intervjun med Hansen finns i högerlisten på första sidan. Finns en bild i listen där han har den klassiska lädermasken från Motorsågsmassakern. Kanske borde strukturera upp sajten bättre.

Per Erik sa...

Pinsamt nog har jag glömt vad den där filmen heter, som jag lånat en scen från, till dikten/låten "Han Ville Ha Dej Så Intensivt...". Angående musikvideon till "1:st Poem For Mathilde" så är vissa scener tagna från en film som heter Messiah of Evil (skalbaggen i kvinnans mun i början). De svartvita sekvenserna är från en film som heter Carnival of Souls från 1962. Alla musikvideorna finns i en lista på www.brunok.se/musikvideor.htm.
Det var en jättebra, trevlig intervju med Gunnar Hansen, det där. Intressant att höra om hans intresse för de nordamerikanska indianerna. Det är ju ett intresse han delar med Bruno K. Öijer.

Unknown sa...

Tackar, ja det verkar finnas en del beröringspunkter mellan dem. Kanske ska dra igång en transantlantisk horror haiku ring? :-)
Carnivals of Souls är ju en gammal klassiker, funkar riktigt bra. Kanske får kolla upp den där Messiah of Evil, den heter tydligen Dead People också.

Nidor sa...

Jag tänkte bara fråga, du har inte händelsevis kommit på från vilken film sekvensen till "Han ville ha dej så intensivt" är hämtad?