onsdag 10 september 2008

Ny intervju med Bruno K. Öijer, september 2008

En ny intervju med Öijer har publicerats i ett par tidningar. "Nattarbete som blir vit magi" lyder rubriken. Handlar om den nya boken Svart Som Silver. Så vitt jag vet är det här den första intervjun med Öijer sen han medverkade i Kobra i SVT, april 2002. Finns att läsa här:

http://gd.se/kultur/1.122702

eller här:

http://www.kuriren.nu/noje/artikel.aspx?articleid=4150219

En bra intervju, och det roligaste tycker jag är att det avslöjas att Öijer har en hund, och att han gillar att sy.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fan va schysst, nu väntar man på en intervju av King Wayne också :-)

Anonym sa...

Mycket intressant.

En sak jag funderade över var namnet på en av katterna, MåntAss.
I Aska,tomhet & eld, så finns det ju en bild på Bruno med en av sina katter, i bildtexten står det att den katten heter MåntUss.

Olika katter?
Eller så har nån av dom skrivit fel.

Per Erik sa...

Stefan, du menar att du vill att jag ska intervjua Öijer? :) Det kommer förmodligen aldrig att hända. På tal om det så har Magnus Gustafsson, som driver bloggen Reflektor Magazine, intervjuat mig (och Marcus Birro) om Öijer för sitt Öijer-specialnummer av sitt blogfanzine.
http://reflektormagazine.blogspot.com/2008/09/tv-rster-om-bruno-k-ijer.html. Birro som för övrigt hörde av sig till mig för några veckor sen och skrev positivt om BrunoK.se.

Henrik, jag tänkte också på det där med kattnamnet. Först tänkte jag att de helt enkelt skrev fel i tidningen, för Måntuss heter väl katten. Men det kan ju också vara så att Måntuss gått bort och Öijer fått en ny katt som han döpt till Måntass.

För övrigt tog jag bort bilden som fanns i inlägget ovan, för förlaget hörde av sig och bad mig göra det.

Anonym sa...

Säg inte det, säg inte det :-)

Ska kolla upp intervjun i Reflektor, verkar som det är många Öijer-fans som fått upp ögonen för din blogg. Det är den verkligen värd. Gillar dina senaste videos också, skulle kunna va nått för Rysarnytt :-)

Per Erik sa...

Stefan, du skrev "verkar som det är många Öijer-fans som fått upp ögonen för din blogg. Det är den verkligen värd." Men du menar väl själva huvudsajten, BrunoK.se (som bloggen förvisso är en del av), inte bara bloggen? Bloggen i sig är mest en slags anslagstavla blandat med lite pratigheter från mig, det bästa med den är kommentarerna från dig och andra besökare.

Musikvideon "Du Känner Det Korta Draget Av Havsluft" http://www.youtube.com/watch?v=VwCu6T1CkYk som jag satte ihop och lade ut för nån vecka sen tycker jag blev bra videomässigt (musiken är bara menad att vara en monoton, stämningsfull ljudkuliss), med alla skelett/döskallar som springer runt, sånt gillar vi ju. Kul att du också tyckte den var okej! Och jag läste just i en recension av Det Förlorade Ordet att recensenten tyckte att vissa diktrader "klätts i skräckfilmsrekvisita". :)

Anonym sa...

Självklart syftade jag på både brunok.se och bloggen, som ju hör ihop som du säger. Ett jäkligt starkt paket, om man säger så.
Håller med dig starkt om dödskallarna :-)
En blogg skulle kanske funka perfekt för rysarna också, vem vet.