onsdag 27 augusti 2008

Sex nya Bruno K. Öijer-MP3-filer

Sex stycken nya Bruno K. Öijer-MP3-filer finns på MP3-sidan, som nu är kronologiskt utformad. De nya filerna står alltså inte efter varandra, då de är från olika år.

Det här är de nya filerna:

* Även Om Allt Tar Slut (Hultsfred live 1992).

* Terror, du tar min hand... (Hultsfred live 1992).

(Sen tidigare fanns "Den Meningslösa Hettan" och "Två Tomma Händer" utlagda, från samma Hultsfredframträdande.)

* Du Fick Aldrig Veta (live i Sveriges Radios Lyrikmagasinet 1999 - sen tidigare fanns på BrunoK.se en uppläsning av denna dikt i TV från år 2002, men detta är alltså en radioversion, som är tre år äldre).

* I Dreamed (musiksättning som jag gjort av ett diktframförande från år 2000, som finns utan musik på TV & film-sidan på BrunoK.se, och även som musikvideo på Musikvideor-sidan).

* 1:st Poem For Mathilde (musikversion som jag gjort av denna diktrecitation, som finns i sitt originalformat på MP3-sidan, under år 1975).

* Han Ville Ha Dej Så Intensivt (samma som föregående titel).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Schyssta mp3-filer! Skoj att du lyckats få tag Hultsfredskonserten med Fläskkvartetten, den hade jag aldrig hört förut. Det är rena rama Sherlock Holmes över dig, kanske till och med lyckas spåra upp Skisser till ett ut av dödens tal med Fläsket så småningom :-)
Ha en skön helg!

Anonym sa...

Jag letade efter Öijer på nätet och fann dina fina sidor. Nu har jag plötsligt insett att vi har träffats. Vi läste Historia tillsammans och jag minns att du gillar inte bara Öijer och Ekelöf utan även Stooges.

Jag har (någonstans) ett par intervjuer från radio och teve som du ännu ej har lagt ut. Bl a från Kobra då Öijer på frågan om det inte känns ensamt att vara outsider, svarar ungefär såhär: "Att stå utanför ett samhälle som är sjukt måste ju vara någonting friskt ...och bra".

Mats

Per Erik sa...

Hej Mats,

Var det du som hade långt hår? Och skrev en uppsats om Linné?

Ja, jag gillar Iggy/Stooges lika mycket som jag gillar Öijer, det stämmer. Du har bra minne.

Den där TV-intervjun som du nämner, där Öijer säger ungefär "Att stå utanför ett samhälle som är sjukt måste ju vara nånting friskt och bra..." - den intervjun har jag aldrig sett, men jag har hört talas om den, och jag tror att den är från år 1999, och programmet hette väl Centrum, med Eva Beckman som programledare?

Jag skulle jättegärna vilja ha en kopia, i något format, om det går. Det skulle vara roligt för alla Öijer-"fans" om det materialet kunde läggas ut på BrunoK.se. Så hittar du nåt material - det där inslaget eller nåt annat - vore det naturligtvis toppen.

Per Erik sa...

Stefan, ja, den dikten har jag aldrig hört live så det vore ju nåt. Jag undrar om Öijer kan hela den texten utantill. Den är ju riktigt lång. Det skulle vara en enorm, nästan otrolig prestation.

En positiv grej med hemsidan är att det har börjat höra av sig människor som har Öijer-material som jag inte har, och så delar de med sig av det, så att vi kan erbjuda det till alla, via BrunoK.se. Kanske dyker det här programmet som du nämner upp på det viset så småningom.

Unknown sa...

Hej igen!

Ja, det är jag.

Det kan nog stämma att det var programmet Centrum jag syftade till. Intervjun kan jag leta fram när jag får tid.

Jag har dessutom en (eller två)radiointervjuer från ungefär samma tid. Där har Öijer just fått ett litterärt pris och travesterar Gertrude Stein: "Ett pris, är ett pris är ett pris, I said that!" Han läser också: "Jag var kär i gula fallna löv". (Lät dom ligga!?)

Dessa intervjuer har jag på något kassettband någonstans. Jag har dessvärre inte någon kassettbandspelare längre så och banden är omärkta.

Jag hör av mig om jag hittar något. Vi bor i samma stad.

Per Erik sa...

Vad bra att jag kom ihåg rätt. Du gick lärarprogrammet, jag läste Historia som fristående kurser.

Radiointervjun som du nämner har jag faktiskt. Den från SR:s Lyrikmagasinet, 1999. Det var en av de första Öijer-inspelningarna jag gjorde. Det mesta från den finns här: http://brunok.se/radio.htm
och jag ska lägga ut de sista ljudklippen på den sidan närmaste veckorna. Jag har ca 5 ljudfiler till som inte är utlagda ännu. Han läser, som du påpekar, dikter i det programmet också, bl.a. "Lät Dom Ligga", och de har jag lagt ut på lite olika ställen på hemsidan. Just "Lät Dom Ligga"-framförandet finns t.ex. på Giljotin-sidan (brunok.se/giljotin.htm).

Okej, du är kvar i Gävle, och jag också. Det är ju en ganska bra stad, förutom att Öijer inte kommer hit på Svart Som Silver-turnéen.

Anonym sa...

Hej igen!
Jag har spolat fram och tillbaka på mina gamla videoband och funnit nada. De är omärkta och jag vet inte vad, tyvärr.
Men jag återkommer om jag hittar Centrumintervjun. Kanske någon annan hinner före.
Ha det bra!

Mats

Per Erik sa...

Okej Mats!

Ha det bra!